Meer werkgeluk
meer van waarde

Loopbaancoaching

Jouw medewerker. jouw ambassadeur.

van waarde in werk

Je medewerker is het meest van waarde voor de organisatie als hij goed in zijn vel zit, zijn talenten kan etaleren en de juiste uitdagingen heeft. Ofwel als fitte medewerker optimaal inzetbaar is. Hij is fit qua vitaliteit en heeft een ‘fit’ met het werk. Dan levert hij de juiste resultaten en kun jij (en zijn collega’s) op hem bouwen. Je weet wat je aan hem hebt. Een belangrijk en mooi kenmerk van een zgn. goede medewerker.

goed werkgeverschap

Fit zijn en blijven is een belangrijke uitdaging van deze tijd, waar verandering de enige constante lijkt te zijn. Op het werk, thuis en vanuit persoonlijke ontwikkeling. Uitdagingen zijn prima, stressoren helaas minder. Dan is het zaak om balans na te streven. Goed werkgeverschap; elkaar blijven vinden in goede en in minder goede tijden.

  • Wat als je medewerker niet in zijn kracht is, onzeker is en/ of stress ervaart?
  • Wat als je medewerker op wie je bouwt, signalen van een andere ambitie laat horen?

Een fitte medewerker, ofwel een medewerker op de juiste plek, is geen vast gegeven. Bij stress en/of onzekerheid is hij niet op zijn best en kan hij niet dat leveren dat je verwacht. Hetzelfde geldt bij verzuim (mogelijk als resultaat van het voorgaande). Vooral langdurig verzuim is een kostbare aangelegenheid. Wat helaas vaak ook iets doet met de huidige relatie. Ernstige ziekte daargelaten.
Werkt jouw medewerker met meer vertrouwen en meer in zijn kracht? Dan is hij ook meer van waarde voor de organisatie.

Een medewerker waarover je zeer te spreken bent, laat in zijn kracht zijn kwaliteiten zien. Je wilt hem liever niet kwijt. Je probeert hem te boeien met leuke taken. Maar zijn die taken dé uitdaging voor deze ambitieuze collega? Bind en boei jij hem op de juiste manier? Elk jaar dat hij of zij (nog) bij je werkt, is een winst. Doe je niets? Dan weet je zeker dat je hem gaat verliezen. In beide situaties loont het investeren in persoonlijke ontwikkeling.

Coaching en loopbaancoaching is een passende aanvulling op beleid gericht op vitaliteit, verzuimpreventie en duurzame inzetbaarheid.

Kijk ook bij onze workshops hieronder als aanvulling om deze thema’s kracht bij te zetten.

Loopbaanvragen? Heel normaal

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je medewerker niet meer op zijn plek zit. Iemands motivatie en interesse kan namelijk veranderen door wat hij meemaakt. Ambitie en wensen kunnen veranderen. Ook kunnen externe veranderingen en nieuwe eisen in het werk of de (werk)omgeving redenen zijn waardoor zaken die voorheen soepel liepen, nu niet meer soepel gaan. Wil jij je medewerker de ruimte geven om na te denken over zijn loopbaan, een andere functie of een nieuwe uitdaging buiten de organisatie? Met loopbaancoaching kun jij je medewerker hierbij ondersteunen.  

De kern en de kracht van loopbaancoaching

Met loopbaancoaching worden de uitdagingen vertaald naar persoonlijke kansen. Jouw medewerker wordt bewust van zijn kwaliteiten en wensen. Hij weet wanneer hij in zijn element is en welke loopbaankeuzes hij kan maken. Waar zit de sprankeling en hoe kan hij komen waar hij graag wil zijn?
Loopbaanbegeleiding helpt jouw medewerker om de regie te nemen voor zijn loopbaan. Hij is in staat om een goed gesprek met jou te voeren over zijn inzetbaarheid en werkgeluk. Jij weet waar je hem kunt ondersteunen en het beste tot zijn recht kan laten komen. Hij zal daarmee een ambassadeur zijn en blijven van jouw organisatie. Ook als zijn vervolgstap buiten de organisatie ligt. 

Mijn toegevoegde waarde

Mijn coaching is praktisch, positief en perspectiefgevend. Je medewerker krijgt een gedegen traject waarmee hij helderheid krijgt over wie hij is, wat hij kan, wat hij wilt en hoe hij daar kan komen. Met een concreet plan gaat hij de deur uit.

Ik ben sterk gericht op zelfregie en stimuleer het goede gesprek. Daarom maak ik een rapportage met de uitkomsten van het loopbaantraject. Ik vind het belangrijk dat een loopbaantraject niet alleen iets is tussen de medewerker en de coach, maar dat ook jij je rol kan pakken indien nodig of gewenst.

Ik geloof erin dat iedereen met kracht en vertrouwen stappen kan zetten. Om dat aandacht te geven wat belangrijk is. Om niet langer aan de zijlijn te staan, maar het heft in eigen hand te nemen en ervoor te gaan.

Van intake tot koers

Het traject start met een intake. De loopbaanvraag maken we helder en we tasten de onderlinge klik af. Deze is belangrijk voor het vertrouwen en commitment. Nadat een plan van aanpak met heldere doelstellingen is vastgesteld, starten we 7 bijeenkomsten waarin je medewerker gestimuleerd wordt om zelf richting te geven aan zijn loopbaan. Een eindrapportage voor jou en je medewerker dient als naslag.

  • Wie ben ik en wat heb ik te bieden?
    We verhelderen de kwaliteiten, eigenschappen, valkuilen, balansgevers en belangrijke waarden van je medewerker. Helder wordt waar hij staat en wat hij belangrijk vindt in het werk.
  • Wat wil ik bereiken?
    We onderzoeken zijn dromen en interesses en welke rollen/ beroepen nog meer bij hem passen. Ook wordt helder in wat voor soort werkomgeving hij zich wil begeven. In deze fase komt er meer focus in de favoriete richting waarin je medewerker wilt opgaan.
  • Waar liggen mijn kansen?
    In deze fase ligt de nadruk op reële mogelijkheden en het opstellen van een inspirerende en praktische koers. Dit resulteert in een concreet ontwikkel- en actieplan met noodzakelijke stappen om de gewenste loopbaanrichting te bereiken.
Testen

Tijdens het traject wordt gebruik gemaakt van de Loopbaanscan van Ixly. Deze combineert diverse gevalideerde en betrouwbare testen, zoals de werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst, carrièrewaarden en interesselijst als hulpmiddel voor de belangrijk vragen: wie ben ik, wat wil ik en wat kan ik?

Praktisch

Het loopbaanadvies traject bestaat uit 7 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 a 2 uur en heeft een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden. Indien gewenst kunnen we het traject mondeling nabespreken en evalueren. Nazorg, bijvoorbeeld tijdens het solliciteren, is ook mogelijk.

Welk traject helpt jou en jouw medewerker verder?

Loopbaancoaching

In een compleet traject met 7 gesprekken van 1,5 á 2 uur ontdekt je medewerker waar zijn kwaliteiten liggen, wat voor hem belangrijk is en welke koers bij hem past. Dit traject geeft duidelijkheid, perspectief en versterkt zijn zelfvertrouwen en eigen kracht. Loopbaan- & persoonlijke coaching in één.
Naast de gesprekken vraagt het traject de nodige tijd vanwege de (huiswerk)opdrachten en voorbereiding. Incl.  opdrachten, testen, mijn voorbereiding en -indien gewenst- een rapportage.

loopbaanboost

In dit verkort traject met 3 bijeenkomsten van 2 uur krijgt je medewerker een kort en krachtig handvat voor het maken van een volgende stap in zijn loopbaan: 1. wie ben ik en wat kan ik?, 2. wat wil ik? en 3. wat wordt mijn koers? Hij heeft al een redelijk tot goed beeld van zijn kwaliteiten, drijfveren en ambities. Incl. voorbereiding, opdrachten en testen.

persoonlijke coaching of POP-advies

Wil je als werkgever meer uit het gesprek en de afspraken over persoonlijke ontwikkeling (POP) halen? Heeft je medewerker zijn kwaliteiten en wensen onvoldoende op zijn netvlies? Verlopen gesprekken moeizaam en blijven ze oppervlakkig? Dan is een POP-advies een uitstekend instrument.

In 3 sessies van 2 uur heeft jouw medewerker een helder beeld van zijn ontwikkelkoers. Hij is toegerust om een goed gesprek te voeren over zijn inzet en ontwikkeling. Incl. voorbereiding, opdrachten en testen.

Ligt de coachingsvraag/ -behoefte breder; zoals bijvoorbeeld het versterken van het zelfvertrouwen en persoonlijke kracht van je medewerker? Dan kan in overleg een maatwerk-traject worden opgesteld.

Workshops

Van stress naar persoonlijke kracht

vergroot werkplezier en voorkomt stress en uitval!

In deze workshop leert je medewerker hoe het gedrag van een ander hem helpt om zijn eigen kernkwaliteiten te ontdekken. Aan de hand van een treffende oefening onderzoekt hij zijn zgn. kracht-as en zijn stress-as.

Dit levert niet alleen het waardevolle inzicht op wanneer hij stress ervaart, maar ook wat hij dan doet. Gelukkig biedt dit houvast om weer in zijn kracht te komen. Juist díe vertaling staat in de workshop centraal; een praktische oefening die je medewerker ook thuis, dagelijks, in diverse situaties kan toepassen. Voor minder stress en meer plezier, persoonlijke ontwikkeling en balans.

Tips om afspraken te maken
die vóór je werken

Wat je aandacht geeft, groeit… Echt!

Trend: het goede gesprek tussen leidinggevende en medewerker. Over en weer weten wat er speelt, hoe het gaat en waaraan je medewerker de komende tijd gaat bijdragen. De bedoeling is om met elkaar afspraken te maken.

Hoe krijg je nu écht een goed gesprek? Het is jammer als dit gesprek slechts “een dingetje” is en de afspraken oppervlakkig zijn en in de lade verdwijnen. Vaak hebben afspraken te maken met iets wat je niet wilt: ik wil minder stress, ik wil geen fouten meer maken, ik wil me niet onzeker voelen.

In deze workshop leert je medewerker meer uit zijn doelen en afspraken te halen. Om afspraken om te buigen naar wat hij wél wilt. Om afspraken te maken die uitvoerbaar zijn. “Wat je aandacht geeft groeit”, beleeft hij in deze actieve workshop. 

het merk-ik

Over unieke kwaliteiten en deze profileren

In onze moderne dynamische samenleving is het cruciaal jezelf zowel professioneel als persoonlijk te onderscheiden.

De workshop helpt jouw medewerker om zichzelf als merk te zien en vervolgens krachtig en onderscheidend neer te zetten: wie je bent en waar je voor staat.
De workshop is bedoeld voor iedereen die zichzelf authentieker wil profileren en inzichten wil opdoen die hij in zijn werk of persoonlijke ontwikkeling wilt toepassen. Ook handig voor op het CV, Linked-IN profiel en bij een sollicitatie.

jouw medewerker: meer zelfregie en werkgeluk!

Vrijblijvend

kennismaken?